General English Previous Questions Part 1

Previous Year Question From General English 



1.Philanthropist is one:

A:Who hates everybody
B:Who love mankind
C:Who walk along the street
D:Who collect stamps 
Correct Answer:B

2:Replace the word underlined by suitable single word.
He has a large collection of books at home
A:Book shop
B:Museum
C:Curios
D:Library 
Correct Answer:D

3:You are placed under suspension untill ---------orders.
A:Farther
B:Future
C:Further
D:Next 
Correct Answer:C

4:I want to meet the artist ...........has painted this pictures.
A:Which
B:That
C:Who
D:Whom 
Correct Answer:C

5:They opposed the motion----------was proposed by the rival group.
A:Who
B:Which
C:Where
D:When 
Correct Answer:B

6:Honesty is --------- best policy
A:The
B:A
C:Not
D:Never 
Correct Answer:The

7:She did not smile ------ I apologized
A:Still
B:Until
C:Yet
D:For 
Correct Answer:B

8:We resumed the game --------it stopped raining.
A:While
B:Where
C:As soon as
D:Immediately 
Correct Answer:C

9:An animal able to live both in land and water is called.
A:Amphibian
B:Aristocrat
C:Amateur
D:Architect 
Correct Answer:A

10:Which of these words means a form of art.
A:College
B:Collage
C:Colleague
D:coolage 
Correct Answer:B

11:A man whose wife is dead is called 
A:Widow
B:Bachelor
C:Widower
D:Celibate 
Correct Answer:C

12:The opposite of optimistic is 
A:Obedient
B:Pessimistic
C:Mystic
D:Orderly 
Correct Answer:B

13:There are --------animals in the zoo
A:Much
B:Maximum
C:Several
D:More 
Correct Answer:C

14:The wrongly spelt word is .....
A:Occasion
B:Vacation
C:Occupation 
D:Vaccancy 
Correct Answer:D

14:'Invaluable'means---------
A:Not valuable
B:Very valuable
C:Negatively Valuable
D:Valuable at present 
Correct Answer:B

15:I --------my uncle's house in those days.
A:Had used to visit
B:Used to visit
C:We used to visit
D:Am used to visit 
Correct Answer:B

16:I say my prayers--------I sleep
A:While
B:After
C:When
D:Before 
Correct Answer:D

17:I feel------about what happened.
A:Worse
B:Bad
C:Worst
D:None of the above 
Correct Answer:B

18:Fratricide is 
A:Killing of human being
B:Killing of father
C:Killing of mother
D:Killing of brother or sister 
Correct Answers:D

19:One word for a collection of ships
A:Pack
B:Cluster
C:Fleet
D:Group 
Correct Answer:C

20:I would hurry up,if I------- you
A:Were
B:Was
C:Is
D:Am
Correct Answer:A

Post a Comment

Previous Post Next Post